rantasenhautaustoimisto

Surusidonta


Kukkiensidontamme on aina yksilöllistä käsityötä, siksi surusidontatyöt on hyvä tilata vähintään kolme päivää ennen toimitusta. Tilaus onnistuu myös puhelimitse tai sähköpostilla.

Kaikissa kukkalaitteissa voidaan käyttää mitä tahansa värejä ja kukkia. Suosittuja yhdistelmiä ovat:

Muita mahdollisia kukkia ovat esim. kerbera, cymbidium -orkidea, värililja, flamingo, kalla sekä joulusta pääsiäiseen tulppaani.

Lisää kuvia sidontatöistä löydät Facebook-sivuiltamme.


Hautajaiskukat

Arkun kannella on arkkulaite, eli sieneen sidottu asetelma, kimppu tai köynnös.

 


Lähiomaiset laskevat usein sieneen sidotun kukkavihon. Siihen kiinnitetään tekstattu nauha tai rusetti ja kortti, jossa on ns. omistusosa; ”Lainaa muistaen” tai ”Laina Ahosen muistoa kunnioittaen”, laskijoiden nimet sekä mahdollinen värssy. Kukkavihon hinta on alk. 80 euroa.​

Ystävät ja tuttavat laskevat kukkavihon tai hautakimpun. Kimppu voi olla pitkän mallinen tai pyöreä ja siihen kiinnitetään rusetti ja kortti. Hautakimpun hinta on koosta riippuen 20 – 80 euroa.


Järjestöt, yritykset ja muut viralliset tahot laskevat kukkavihon tai seppeleen. Seppele voidaan päällystää havuin, lehdin tai kukin. Seppeleeseen kiinnitetään aina nauha. Seppeleen hinta on alk. 90 euroa.

Haudalle voidaan laskea myös ns. muotosidontatyö, eli kukilla päällystetty sydän, seppele, tyyny tai risti.  Muotosidontatyön hinta riippuu koosta ja käytettävistä kukista.

Kimpun tai nauhan omistusosia avautuu tästä ja Memoria-sivun värssypankkiin pääset tästä.