rantasenhautaustoimisto

 

Siunaustilaisuuksien kukat

Porin ev.lut. seurakuntayhtymä noudattaa piispojen 19.5.2020 antamia ohjeita koronatartuntojen ehkäisemiseksi, jotta siunaustilaisuuksiin on jokaisen turvallista osallistua. Jos silti arveluttaa lähteä, toimitamme mielellämme tilatut kukat kappeliin omaisten laskettavaksi. Myös adressi on kaunis tapa muistaa. Kukat voi tilata myös puhelimitse.

Kukkiensidontamme on aina yksilöllistä käsityötä, siksi surusidontatyöt on hyvä tilata vähintään kolme päivää ennen toimitusta. Tilaus onnistuu myös puhelimitse tai sähköpostilla.

Kaikissa kukkalaitteissa voidaan käyttää mitä tahansa värejä ja kukkia. Suosittuja yhdistelmiä ovat:

Muita mahdollisia kukkia ovat esim. kerbera, cymbidium -orkidea, värililja, flamingo, kalla sekä joulusta pääsiäiseen tulppaani.

Kimpun tai nauhan omistusosia avautuu tästä ja Memoria-sivun värssypankkiin pääset tästä.

Lisää kuvia sidontatöistä löydät Facebook-sivuiltamme.

 

Arkkulaite


Arkun kannella on arkkulaite, eli sieneen sidottu asetelma, kimppu tai köynnös. Se sidotaan joko arkkua myötäilemään tai esimerkiksi lähes koko arkun harjan matkalla kulkevaksi. Tämän hankkivat lähiomaiset. Jos arkkulaite sidotaan sieneen, hinta alkaen 90 euroa.

   

Kukkavihko


Suomalaiseen hautajaisperinteiseen kuuluu vainajan muistaminen kukilla. Se, minkälaisilla kukilla poisnukkunutta haluat muistaa, on sinun päätettävissäsi. Se on sinun tervehdyksesi hänelle, jota ei enää ole. Kukkavihko on kahvallinen, usein pisaran mallinen runsas kukkalaite. Siihen kiinnitetään tekstattu nauha tai rusetti ja kortti, jossa on ns. omistusosa; ”Lainaa muistaen” tai ”Laina Ahosen muistoa kunnioittaen”, laskijoiden nimet sekä mahdollinen värssy.  Kukkavihon hinta on alkaen 90 euroa.

   
 

Surukimppu


Surukimppu on kukkavihkoa kevyempi vaihtoehto. Kukat ovat siinä usein sidottu pisaran muotoon ja toinen puoli kimpusta on tasainen. Näin kimppu on helppo laskea. Surukimppu voi olla myös pyöreä tai koostua vain muutamasta huolella valitusta kukasta. Kimppuun kiinnitetään rusetti ja kortti. Hautakimpun hinta on koosta riippuen 40 – 80 euroa.

    

 

Muotosidonta


Haudalle voidaan laskea myös ns. muotosidontatyö, eli kukilla päällystetty sydän, seppele, tyyny tai risti.  Muotosidontatyön hinta riippuu koosta ja käytettävistä kukista.

   

 

Seppele


Järjestöt, yritykset ja muut viralliset tahot laskevat kukkavihon tai seppeleen. Seppele voidaan päällystää havuin, lehdin tai kukin. Seppeleeseen kiinnitetään aina nauha. Seppeleen pohjakoko on alkaen 45 cm ja sen hinta on alkaen 140 euroa.

  

 

 


Ota meihin yhteyttä!

Itäpuisto 12, 28100 Pori (Katso kartalta)
info@rantasenhautaustoimisto.fi
puh. 02 6336 707

Palvelemme 

Ma - Pe 9.00 - 17.00
La 8.00 - 13.00
Muina aikoina sopimuksen mukaan

Olemme myös Facebookissa ja Instagramissa